Τσουρέκι με μέλι

Το τσουρέκι με μέλι αποτελεί μια εύκολη και γευστική επιλογή που μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει χωρίς κόπο και χωρίς μεγάλο κόστος μόνος του στο σπίτι με τα πιο απλά και αγνά υλικά κάνοντας το μαυτό τον τρόπο αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων.

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 200γρ. μέλι (Πευκόμελο Ηλειακής Μελισσοκομίας)

  • Νερό

  • 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη

  • 150γρ. βούτυρο

  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

  • 15γρ. μαγιά

  • 10γρ. μαχλέπι

  • 2 βανίλιες

  • 2 γρ. μαστίχα

  • 2 αυγά

  • Εκτέλεση συνταγής:

1) Σε ένα μεγάλο μπώλ, βάζουμε 2 κουταλιές αλεύρι, το νερό και την μαγιά και ανακατεύουμε.

2) Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα τηγανάκι μαζί με 100γρ. βούτυρο, την μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.

3) Ύστερα, αφού το βγάλουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ για να γίνει το μίγμα μας

4) Το αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες.

5) Τέλος προσθέτουμε τα δύο μείγματα από τα μπώλ μαζί και τα ανακατεύουμε καλά.

6) Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά και στην συνέχεια, το πλέκουμε σε κοτσίδες.

7) Και τέλος ψήνουμε το τσουρέκι στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Προτεινόμενα 
Αρχείο

© 2015 Ηλειακή Μελισσοκομία