top of page

Βασιλικός πολτός

Ο (Χρυσός) Βασιλικός Πολτός

Πολλά έχουν ακουστέι κατά καιρούς για έναν από τους θυσαυρούς που μας χαρίζει απλόχερα η φύση και ακουεί στο όνομα, Βασιλικός πολτός. Εχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς ως σούπερ φάρμακο, ελιξήριο της ζωής και της νεότητας, φάρμακο για όλα τα κακά κ.α. Αν θα μπορούσαμε όμως να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή αυτού του εξαίρετου φυσικού αγαθού θα λέγαμε οτί είναι μια κρεμώδης ουσία λευκού χρώματος με ιδιάζουσα οσμή , έντονη οξύτητα και εξαιρετικά θρεπτική που προέρχεται από την έκκριση των υποφαγικών αδένων των νεαρών μελισσων και προορίζεται για τη διατροφή όλων των προνυμφών μέχρι την ηλικία των 3 ημερών και των ενήλικων βασιλισσών 4, 5.

Η ονομασία Βασιλικός Πολτός προήλθε κάπου στο μακρινό 1788 από τον Ελβετό ζωολόγο Frannois Huber από το γεγονός οτί οι προνύμφες που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες, καθώς επίσης και οι ενήλικες βασίλισσες, τρέφονται αποκλειστικά με μεγάλη ποσότητα από την τροφή αυτή.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ είναι τροφή πλούσιας σύνθεσης, έχει όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών και άγνωστα στοιχεία που ξεφεύγουν της εργαστηριακής έρευνας και δίνουν όλες αυτές τις διαφορές στη βασίλισσα.

Αναλυτικά περιέχει : Yδατάνθρακες , Αμινοξέα, Μεταλλίκα στοιχεία και πολλές Βιταμίνες.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τα ωφέλη τα οποία αποκτά ο ανθρώπινος οργανισμός με την κατανάλωση του βασιλικού είναι πάρα πολλά και πολύ σημαντικά για την υγεία του. Τα σημαντικότερα ωφέλη που μας χαρίζει αυτό το χρυσό φάρμακο είναι τα εξείς:

1) Bοηθά στο αγγειοκαρδιακό ,κυκλοφορικό, ουρητικό και νευρικό σύστημα

2) Έχει αντικαρκινικές και αντιγριπικές ιδιότητες

3) Συμβάλει στη σεξουαλική και πνευματική κατάσταση του ανθρώπου

4) Βοηθά σε περίπτωση κατάπτωσης και αδυναμίας του σώματος με τις τονωτικές του ιδιότητες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ο βασιλικός πολτός παρέχει μία σειρά από θρεπτικά, ενεργητικά και μεταβολικά οφέλη. Όχι μόνο επιδρά στη μακροζωία, αλλά βοηθά στη διατήρηση της υγείας, της ομορφιάς και της νεότητας, στις διάφορες λειτουργίες του σώματος και αυξάνει την αντοχή σε ασθένειες. Επιπροσθέτως, δρα ως αναλγητικό ελαφρύνοντας την αίσθηση του πόνου και βρίσκει εφαρμογή σε πόνους ρευματισμών, σε νεφρικά συμπτώματα που συναντώνται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και στην ανάπτυξη των πρόωρων παιδιών. Επίσης, διεγείρει την αντιβιοτική δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, εμποδίζοντας την εισβολή και δράση των επιβλαβών βακτηρίων, ιών και μυκήτων. Τέλος, ενεργεί ως τονωτικό του νευρικού συστήματος, ιδιότητα που οφείλεται στην παρουσία της ακετυλοχολίνης.

Άρα, ο βασιλικός πολτός είναι μια τροφή τεράστιας θρεπτικής αξίας που πρέπει να χρησιμοποείται από τους ανθρώπους για την κάλη λειτουργία του οργανισμου τους εφόσον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως συμπλήρωμα διατροφής, αλλά και ως φάρμακο. Συνιστάται τόσο για άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για υγιή άτομα στα οποία προσδίδει καλύτερη φυσική κατάσταση.

Προμηθευτείτε τον βασιλικό πολτό της Ηλειακής Μελισσοκομίας

και δώστε ένα σύμμαχο στον οργανισμό σας. (Εδω για παραγγελία)

Ετικέτες:

Προτεινόμενα 
Αρχείο
bottom of page