Παγωτό με μέλι

Παγωτό μέλι

Επειδή το μέλι σας... είναι μέλημα μας, σας προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορείτε να εντάξετε αυτό το θαυμάσιο προϊόν στις διατροφικές σας συνήθειες. Και επειδή η θερμοκρασία έχει φτάσει στα ύψη σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το αγαπημένο έδεσμα του καλοκαιριού σε συνδυασμό, με τι άλλο;

-Με μέλι φυσικά.

Από μας για εσάς λοιπόν, Παγωτό με μέλι!!

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βράστε το γάλα και προσθέτετε το μέλι κατά προτίμηση πεύκου της Ηλειακής Μελισσοκομίας και το διαλύετε προσεκτικά. Στη συνέχεια βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους αυγών. Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να Ξαναβάλετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και να το αφήσετε να βράσει μέχρι να γίνει πηχτό. με συνεχόμενο ανακάτεμα. Βγάλτε την κρέμα από τη φωτιά και βάλτε την να κρυώσει μέσα σε ένα άλλο σκεύος με νερό. Χτυπάτε δυνατά την κρέμα σαντιγί και αφού κρυώσει η κρέμα προσθέτετε προσεκτικά τη σαντιγί. Τέλος Παγώστε μια φόρμα αφού την έχετε βρέξει με νερό και την έχετε βάλει για λίγο στην κατάψυξη και ρίξτε το μείγμα στην παγωμένη φόρμα έτσι ώστε να μπει στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.

Σερβίρετε το παγωτό μέλι και προσθέστε ξηρούς καρπούς της επιλογής σας από πάνω για ένα πεντανόστιμο και οπτικά τέλειο αποτέλεσμα.

Υλικά :

250 ml γάλα 2%

6 αυγά

Ελάχιστη κρέμα σαντιγί

300 γρ. Μέλι Πεύκου κατά προτίμηση Ηλεικης Μελισσοκομίας

Προτεινόμενα 
Αρχείο

© 2015 Ηλειακή Μελισσοκομία