Το ελληνικό μέλι
Ελληνικό μέλι
Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από πολλούς και ίσως όχι άδικα ως ένας επίγειος παράδεισος. Ονομασία που πήρε λόγο της ομορφιάς της, της πλούσιας εναλλαγής τοπίων και της πλούσιας χλωρίδας της με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς παγκοσμίως για πολλούς ανθρώπους αφού τους προσφέρει << τα πάντα>>. Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο οι παραλίες τα βουνά και η διασκέδαση και μια χώρα που για 200 μέρες τον χρόνο την βλέπει ο ήλιος με αποτέλεσμα να γίνει ο τουρισμός η βαριά μας βιομηχανία. Το αποτέλεσμα είναι ότι παραμελούμε όλα τα άλλα τα οποία μας προσφέρει η χώρα μας και κυρίως τον πρωτογενή τομέα.
Η Ελλάδα λοιπόν, είναι γνωστή χώρα παραγωγής σε αρκετά προϊόντα όπως τυριά, λάδια, φρούτα, λαχανικά κ.α. Ο απώτερος στόχος όμως αυτού του κειμένου δεν είναι η αναφορά των δυνατοτήτων της Ελλάδας εμπορικά, αλλά η αναφορά σε ένα ελληνικό προϊόν το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι το πιο αδικημένο και ταυτόχρονα το πιο ποιοτικό.
Το όνομα αυτού ;
Μέλι
Πρόσφατα ταξίδεψα στη Νότια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο. Εκεί είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ μια οικογενειακή επιχείρηση μελισσοκομικών προϊόντων με το όνομα Ηλειακή Μελισσοκομία.. Εκεί έμαθα πράγματα για το μέλι , τη μέλισσα ,και γενικά για ανθρώπους η δουλεία τους είναι κοντά στη φύση κάνοντας τους ευτυχισμένους.
Μπαίνοντας στα βάθη της επιχείρησης αυτής γνώρισα για μελισσοκομικά προϊόντα όπως:
->Πρόπολη -> Γύρη
-> Κηραλοιφή -> Κεριά μελισσών
-> Β. Πολτό
Και μέλι εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης όπως:
ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΟΥ ΒΥΤΙΝΑΣ
ΑΝΘΟΜΕΛΟ
ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΑΝΘΕΩΝ
ΠΕΥΚΟΜΕΛΟ
με αποτέλεσμα να καταλάβω πόσο αδικημένο προϊόν είναι το μέλι Πελοποννήσου και κατά ευρύτερα το ελληνικό μέλι.
Υ.Γ Και τέλος στην ερώτηση, γιατί να διαλέξω ελληνικό μέλι;
Η απάντηση είναι απλή: Γιατί μια χώρα σαν την δική μας με την πλουσιότερη πανίδα στην Ευρώπη δεν θα μπορούσε παρά να μας δώσει αυτό που ζητάμε, δηλαδή ….ότι καλύτερο