μπισκότα με μέλι, βρώμη και μπανάνα

Μπισκότα με μέλι ακόμα για τους πιο απαιτητικούς...

Υλικά - 300 γρ. (2,5 κούπες καφέ για νέσκαφε) βρώμη. (Αν θέλετε μπορείτε να αλέσετε τη μισή για ευκολία.) - 1 ώριμη κανονικού μεγέθους μπανάνα - 80 γρ. μέλι και λίγο παραπάνω Ηλειακής μελισσοκομίας για μοναδικό άρωμα και γεύση - 20 γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτλες κ.σ.) - 1 κουταλάκι σόδα

- λίγη κανέλα - 150 γρ. ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα Εάν, θέλετε να αμαρτήσετε μπορείτε να προσθέσετε αντί για ξηρούς καρπους chocholate chips.

Διαδικασία

Πρώτα λιώνετε τη μπανάνα και αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα. Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά είτε στο χέρι είτε με μίξερ για ευκολία.

Αφού αναμείξετε τα υλικά, πλάθετε μικρές μπάλες και τις λειένετε με τις παλάμες σας να γίνουν λεπτές και να μοιάζουν με μπισκότο. Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πως θα βγουν από την αρχή. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Όταν ψηθούν θα δίνουν την εντύπωση ότι μπορεί να σπάσει. Αφήστε τα να στερεοποιηθούν και σερβίρετε μετά.

Πειραματιστείτε με τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα, αλλά όχι με την ποιότητα του μελιού που θα χρησιμοποιήσετε.

Μέλι από την Ηλειακή μελισσοκομία

Προτεινόμενα 
Αρχείο

© 2015 Ηλειακή Μελισσοκομία