Βάλτε τη γύρη στη διατροφή σας

Γύρη μελισσών

Γιατί να εντάξεται τη γύρη στη διατροφή σας;

Xημική ανάλυση της γύρης Μέταλλα και ιχνοστοιχεία: κάλιο, βάριο, χλώριο, σίδηρο, χαλκό, φώσφορο, βολφράμιο, ιρίδιο, κάδμιο κλπ. Πρωτεϊνες: που φθάνουν στο 40%, Aμινοξέα: βαλίνη, τρυπτοφάνη, λυσίνη, μεθιονίνη, λευκίνη, ισολευκίνη, θρενίνη, ιστιδίνη, αργινίνη, γλουταμενικό οξύ, ασπαραγινικό οξύ κ.α. Βιταμίνες: Β1, Β2, Β5, Β6, C, Ε, A, P ή R Παντοθενικό οξύ, βιοτίνη, φολικό οξύ, κλπ Ένζυμα: Αμυλάση, ιμβερτάση, καταλάση, φωσφατάση κλπ. Ζάχαρα: οι υδατάνθρακες νέκταρος σε ποσοστό (30-40%)

Γύρη για τους άνδρες Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών της πυγμαχίας Κάσιους Κλέϊ ή Μωχάμεντ Άλι αποδίδει τις επιτυχίες του σε μεγάλο ποσοστό στην κατανάλωση και στην χρήση της γύρης των μελισσών κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του πριν από τους αγώνες. Αυτή είναι μια γενικά αποδεκτή άποψή, καθώς πολλοί αθλητές αποδίδουν τις επιτυχίες τους σε μεγάλο ποσοστό στην συχνή λήψη γύρης ως αποτελεσματικό διατροφικό συμπλήρωμα για ενέργεια και δύναμη. Ο λόγος δεν είναι άλλος παρά το ότι η γύρη περιέχει μια γονοδοτρόπο ορμόνη παρόμοια με την βλεννογόνο ορμόνη τη γονοδοτροπίνη που λειτουργεί σαν τονωτικό γενετικών αδένων των φύλλων του ανθρώπου. Ενώ, πέρα από ενέργεια και δύναμη βοηθά και καταπολεμά την στειρότητα και την ανικανότητα, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με μέλι και βασιλικό πολτό.

Γύρη για τις γυναίκες

Διατροφή: Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά το μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την εναπόθεση λίπους στον οργανισμό, την λειτουργία των ωοθηκών και του θυρεοειδούς αδένα και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος. Γενικότερα, προσδίδει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την σεξουαλική κατάσταση.

Εμμηνόπαυση: Η γύρη μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης (κλιμακτήριος).

Βάλτε τη γύρη στη διατροφή σας

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί στη γύρη βάζοντας 2-3 κόκκους στον ουρανίσκο περιμένοντας μήπως εμφανιστούν κάποια συμπτώματα.

Δοσολογία

Περίπου μια κουταλιά της σούπας είναι αρκετή για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε όλα τα συστατικά της γύρης που είπαμε πιο πάνω. Συγκεκριμένα, μια κουταλιά γύρης μετά το φαγητό για μια εβδομάδα. Επειτα, μια κουταλιά γύρης κατά την διάρκεια του φαγητού τους για ακόμη μια βδομάδα. Κατόπιν μεταθέτουμε την λήψη της γύρης για την ίδια ποσότητα πριν από το φαγητό και μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή τη δοσολογία για πάντα.

και όπως έχουμε ήδη πει Γύρη η πιο πλήρης τροφή του πλανήτη.

Προτεινόμενα 
Αρχείο

© 2015 Ηλειακή Μελισσοκομία