τάρτα με μέλι και καρύδια
τάρτα με μέλι και καρύδια και κάντε τη διαφορά...
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
300γρ.ανθόμελο από την Ηλειακή μελισσοκομία (Δείτε ΕΔΩ)
300γρ.καρύδια χοντροκομμένα
1κ.γ κανέλα σε σκόνη
1κ.γ λικέρ καρύδι
βούτυρο για το ταψί
αλεύρι για τη ζύμη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια,ανοίγετε προσεκτικά τα 2/3 της σφολιάτας. Έπειτα βουτυρώνετε ένα ταψί, τοποθετείτε σε αυτό τη ζύμη και αφαιρείτε όση περισσεύει.
Σε ένα μπώλ βάζετε το ανθόμελο από την Ηλειακή μελισσοκομία, τα καρύδια την κανέλα και το λικέρ και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί πάνω στη ζύμη και σκεπάζετε με την υπόλοιπη. Βρέχετε τα χέρια σας και πιέζετε μαλακά τις άκρες της ζύμης, ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους .
Ψήνετε για 45΄λεπτά και σερβίρετε με σαντιγύ και ζεστή σοκολάτα για τους πιο απαιτητικούς και σκέτο για τους πιο αυστηρούς στις γεύσεις....
ΤΙP Μέλι από την Ηλειακή μελισσοκομία...
Καλή σας απόλαυση