Δίπλες με μέλι
Οι δίπλες εδώ και πολλές δεκαετίες θεωρoύνται από πολλούς το γλύκισμα της πρωτοχρονιάς. Ένα γλύκισμα που το κύριο χαρακτηριστικό του πέρα από την τραγανή του γεύση, είναι η προσθήκη μελιού και καρυδιών δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια εξαιρετικά γλυκιά γεύση και μια εξαιρετική εικόνα.
Αν πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να φτιάξετε δίπλες ξανασκεφτείτε το βλέποντας παρακάτω τη συνταγή.
Συνταγή για δίπλες
450 γρ. αλεύρι
5 αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές λάδι
Μέλι κατά προτίμηση βελανιδιάς δάσους
Καρύδια
Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνουμε σε ένα μπολ αλεύρι και στη συνέχεια ανοίγουμε μια τρύπα στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα αλάτι αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατέψτε το με δύναμη το μείγμα. Στη συνέχεια όταν το μείγμα είναι έτοιμο ζυμώστε το και όταν γίνει συμπαγής δώστε του σχήμα κυλίνδρου. Στο επόμενο βήμα κόψτε σε ισα κομμάτια τη ζύμη και τυλίξτε το σε ζελατίνα και βάλτε το για 2 μέρες στο ψυγείο. Αφού περάσουν 2 μέρες βγάλτε το από το ψυγείο και πλάστε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά σε πολύ λεπτά φύλα. Τέλος ρίξτε τις δίπλες στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί για τα λάδια ρίχνοντας μπόλικο μέλι και καρύδια για καλύτερη γεύση.
Καλή σας όρεξη !!!