Μελένια μπισκότα με σοκολάτα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μπισκότα; Και πόσο μάλλον στα μπισκότα που περιέχουν κομμάτια σοκολάτας και η βάση τους αποτελείται από αγνό μέλι.

-Εμείς πάντως όχι.

Για το λόγο αυτό θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε να τα φτιάξετε με μια πολύ απλή συνταγή έτσι ώστε να νιώσετε και εσείς στον ουρανίσκο σας αυτή την μαλακή και ταυτόχρονα ολόγλυκια τους γεύση.

Υλικά συνταγής

8 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 φλιτζάνι (195 γραμμάρια) σκούρη καφέ ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

3 κουταλιές της σούπας μέλι ( Βελανιδιάς δάσους)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλυντζάνι (125 γραμμάρια) αλεύρι γενικής χρήσης

3/4 φλυτζάνια (90 γραμμάρια) αλεύρι ολικής άλεσης

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 ουγγιές (170 γραμμάρια) σοκολάτας, χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο (180 βαθμοί βαθμούς).

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και μαύρη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χτυπάμε το αυγό, το μέλι, και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας.

Στη συνέχεια Καταψύξτε τη ζύμη μπισκότων για 15-20 λεπτά, ή διατηρήστε τα σε απλή ψύξη. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Τα μπισκότα θα απλώνουν πολύ, αν η ζύμη είναι ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Τέλος τοποθετούμε το μείγμα των μπισκότων με κουταλιά της σούπας σε ένα φύλλο μπισκότων και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τα μπισκότα να ξεκουραστούν στο φύλλο μπισκότων για λίγα λεπτά στην εταιρία πριν τη μεταφορά σε ένα ράφι ψύξης να κρυώσει εντελώς.

Αποδίδει περίπου 3 δωδεκάδα μπισκότα

Καλή σας όρεξη..

Προτεινόμενα 
Αρχείο

© 2015 Ηλειακή Μελισσοκομία