Σάλτσες φαγητού με μέλι

Σάλτσες φαγητού με μέλι

Αρκετές φορές παρόλο που έχουμε μαγειρέψει ομολογουμένως ένα νόστιμο φαγητό έχουμε την εντύπωση ότι κάτι λείπει, το οποίο θα μπορούσε να το κάνει πιο νόστιμο. Γιαυτό το λόγο Δοκιμάσαμε να κάνουμε κάτι απλό, να ανακατέψουμε κάποια υλικά με σκοπό να τα ανακατέψουμε σε διάφορα φαγητά δίνοντας τους μια διαφορετική γεύση, η βάση αυτών των μιγμάτων ήταν κυρίως το μέλι που όπως έχουμε πει και σε παλαιότερα άρθρα το λατρεύουμε. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας για κάθε μια κατηγορία φαγητού ποια είναι η κατάλληλη σάλτσα.

Σάλτσα με μέλι και μουστάρδα (Για κρέας και κοτόπουλο)

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα

1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού

1.5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

*Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά και έχει δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα την τοποθετούμε στο ψυγείο για να δέσει.

Σάλτσα με μέλι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο ( Για ψητά λαχανικά και σαλάτες)

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο

2/3 φλιτζανιού χυμός πορτοκάλι

2.5 κουταλιές μέλι

15 σπόροι κουκουνάρι

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα απαλή

1/3 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Σάλτσα γιαουρτιού με μέλι και λεμόνι (Για ψητό σολομό)

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (2%)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. νερό

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

½ κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι μέλι

Σάλτσα με ταχίνι και μέλι ( Για φρουτοσαλάτες)

⅓ της σούπας ταχίνι

1 κουτάλι της σούπα μέλι

2 κουτάλια της σούπας χυμό λεμονιού

¼ κουτ. του γλυκού κανέλα

Λίγο τζίντζερ σε σκόνη

λίγο αλάτι

5 κουτ. της σούπας νερό

*Στη συνέχεια ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά και βάλτε την στο ψυγείο να διατηρηθεί για μια εβδομάδα

Προτεινόμενα 
Αρχείο

© 2015 Ηλειακή Μελισσοκομία