top of page

Μέλι vs ζάχαρη


Πόσοι από εσάς έχετε προβληματιστεί με την καθημερινή χρήση της ζάχαρης; -πολλοί!!

Είναι γεγονός ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται να παίρνει όλα τα απαραίτητα σάκχαρα που χρειάζεται για να έχει μια ισορροπημένη λειτουργία, κάτι το οποίο η λευκή ζάχαρη δεν τ προσφέρει!! πολλoί από εσάς καταφύγατε σε λύσεις όπως η ζαχαρίνη και η μαύρη ζάχαρη και άλλοι δεν μπορέσατε να αλλάξετε συνήθειες αφού μείνατε στην εύκολη και ευχάριστη συνήθεια της απλής ζάχαρης γνωρίζοντας όμως το πόσο βλαβερή είναι για την υγεία μας.

Η απάντηση σε αυτό το δίλημμα είναι απλή και λέγεται ΜΕΛΙ

Αυτό το φυσικό προϊόν που μας χαρίζει απλόχερα η φύση, πέρα από όλα τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει, μπορεί να γίνει μια υπέροχη επιλογή σαν υποκατάστατο της αγαπημένης σε μικρούς και μεγάλους,ζάχαρης.

Θερμιδικά δεν διαφέρουν ιδιαιτέρως αφού το μέλι έχει 21 θερμίδες (το κουταλάκι), σε σύγκριση με 16 θερμίδες που έχει η ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη . Η ζάχαρη είναι τροφή χωρίς θρεπτικά συστατικά, ενώ στο μέλι έχουν αναγνωριστεί πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες. Περιέχει σε μικρές ποσότητες αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε, που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Έχει ακετυλοχολίνη, που αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς σου, ενώ δύο ένζυμα, η καταλάση και η υπεροξειδάση, προσθέτουν στο μέλι αντισηπτικές ιδιότητες.

Συμπερασματικά, το μέλι έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη ζάχαρη και είναι απαραίτητο να το εντάξουμε στον καθημερινό μας διαιτολόγιο. Χρησιμοποιείστε λοιπόν το μέλι όσο περισσότερο μπορείτε και μειώστε στο ελάχιστο την κατανάλωση της ζάχαρης!

ΤΙP. Δοκιμάστε να βάλετε μέλι αντι για ζάχαρη στον cappuccino και θα ξετρελαθείτε...

www.freeminds.gr

Προτεινόμενα 
Αρχείο
bottom of page