top of page

Σπιτικές κρέπες με μανούρι και μέλι

Αλμυρή κρέπα με μανούρι και μέλι

Υλικά

Για τις κρέπες

140 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος, λιωμένο + επιπλέον για το τηγάνισμα

2 αυγά

300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Για τη γέμιση

400 γρ. ανθότυρο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

100 γρ. ξηρούς καρπούς

200 γρ. μέλι

Διαδικασία

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και αφού το χτυπήσουμε με το μίξερ ή μ ειδικό σύρμα προσθέτουμε τα αυγά και λίγο λίγο το γάλα ώσπου να γίνει ομοιογενή το μείγμα στη συνέχεια βάζουμε το ζεστό βούτυρο καθώς και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε Στο επομένου βήμα και αφού έχουμε αφήσει το μείγμα να ηρεμήσει ανάβουμε φωτιά, τοποθετούμε πάνω ένα αντικολλητικά τηγάνι και το αλείφουμε με λάδι.

Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, αδειάζουμε μέσα λίγο από το χυλό (περίπου όσο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ). Στριφογυρίζουμε γρήγορα το τηγάνι ώστε να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για περίπου 1/2 λεπτό και τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά. Την αφήνουμε λίγο ακόμη και τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σκεπάζουμε τις κρέπες με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε

Γέμιση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν. Γεμίζουμε τις κρέπες με το μείγμα με το μανούρι, τις τυλίγουμε σε ρολά, πασπαλίζουμε με τα ξηρούς καρπούς και περιχύνουμε με το μέλι.

Καλή σας όρεξη !

Προτεινόμενα 
Αρχείο
bottom of page