Μέλι - τζίντζερ - λεμόνι

Μέλι, θεραπεία

Όταν το μέλι συναντά ο τζίντερ και το λεμόνι έχουμε τον απόλυτο συνδιασμό ενος αναζωογονητικού ροφήματος.

Είναι γεγονός ότι τα συστατικά αυτά αποτελούν ένα διατροφικό θησαυρό από μόνα τους και αλλά όταν συνδιάζονται μεταξύ τους έχουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες καθώς έχουν πολλά οφέλη όπως η ηρεμιστική και καταπραϋντική δράση, το οτι βοηθούν το ανοσοποιητικό να ανακάμψει από ιώσεις και οτι το ενδυναμώνουν γενικά ώστε να προλαμβάνει μολύνσεις.

Ας δούμε όμως, πως μπορείτε να φτιάξετε αυτό το απλό ρόφημα:

Υλικά:

1 λίτρο νερό

2 κουταλιές ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ

90 ml χυμό λεμονιού

70 γραμμ. φύλλα μέντας (προαιρετικά)

1 πρέζα κάρδαμο (προαιρετικά)

1/4 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)

1 κουταλιά πράσινο τσάι ή μαύρο τσάι ή λουίζα (προαιρετικά)

1 κουταλάκι μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μπλέντερ το τζίντζερ, τα φύλλα μέντα και το κάρδαμο. Βράζουμε το νερό και το βάζουμε σε μια κανάτα μαζί με το μείγμα του τζίντζερ, μέντας και κάρδαμου. Προαιρετικά προσθέτουμε πράσινο τσάι.

Σκεπάζουμε την κανάτα και αφήνουμε για 30 λεπτά.Φιλτράρουμε το τσάι σε ένα μπουκάλι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα.

Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι μέλι και το καταναλώνουμε μέχρι και 2 λίτρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γιατί τζίντζερ και μέλι όμως.....

Τόσο το τζίντζερ όσο και το μέλι είναι γνωστά για τις μαλακτικές τους ιδιότητες και συνδυαστικά μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο στο στομάχι. Μάλιστα, το τζίντζερ προτείνεται και για τις πρωινές ναυτίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Προτεινόμενα 
Αρχείο

© 2015 Ηλειακή Μελισσοκομία