ρακί και μέλι

Βάζετε τη ρακί (τσικουδιά) και εμείς το μέλι...

Καλοκαιριάζει και όλοι βρίσκουμε λίγο παραπάνω χρόνο να χαζολογήσουμε με τους φίλους μας. Μαζί με την καλή παρέα πάει και το καλό ποτό.. Ρακόμελο λοιπόν και όλες οι μαζώξεις θα γίνουν λίγο πιο χαμογελάστες....

Έχετε τη ρακή, βάζουμε το μέλι και τη συνταγή..

Σίγουρα θα σας ανταμείψει το αποτέλεσμα ...

Υλικά -Πέντε μεζούρες Ρακί (τσικουδιά) - Μια μεζούρα μέλι. -Κανέλα σε ξυλαράκι και Γαρύφαλλο σε ξυλαράκι (για όσους θέλουν μια λίγο πιο αρωματική εκδοχή)

Εκτέλεση της συνταγής Σε κατσαρόλα (ανάλογα πόσο φτιάχνουμε μπορεί να είναι μπρίκι ή καζάνι) ζεσταίνουμε την τσικουδιά σε χαμηλή φωτιά (περίπου 80C). Πολύ μεγάλη προσοχή να μην βράσει, γιατί αφενός το οινόπνευμα εξατμίζεται σε χαμηλότερους βαθμούς από το νερό. Αν βράσει το ποτό θα έχει εν τέλει λιγότερο οινόπνευμα από ότι πρέπει και αφετέρου με τον κοχλασμό μπορεί να στάξει οινόπνευμα στη φωτιά και πυρκαγιές..

Καθώς ζεσταίνουμε την τσικουδιά ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το γαρίφαλο. Το πόσο βάζουμε εξαρτάται από το πόσο αρωματικό το θέλουμε. Η Βάσω βάζει στο λίτρο 4 ξυλάκια κανέλα και 5 γαρύφαλλο. Συνάμα ρίχνουμε μέσα και το μέλι (προαιρετικά το έχουμε ζεστάνει και αυτό, αλλά προσοχή χωρίς βράση) Ενώ το σκεύος είναι στη χαμηλή φωτιά, το ανακατεύουμε μέχρις ότου το μέλι να λιώσει τελείως . Κατόπιν το κατεβάζουμε από την φωτιά . Το βάζουμε σε μπουκάλι μαζί ή χωρίς τα αρωματικά ξυλάκια μέσα. Το κρυώνουμε στο ψυγείο ή το αφήνουμε ζεστό.

Και μετά το τσακίζουμε...

Προτεινόμενα 
Αρχείο

© 2015 Ηλειακή Μελισσοκομία