top of page

Μέλι με ταχίνι

Μέλι με ταχίνι ένας εξαιρετικός συνδυασμός.

Κατά καιρούς σε διάφορα άρθρα μας έχουμε επισημάνει τις γνωστές σε όλους βιολογικές και διατροφικές αξίες του μελιού που αναμφισβήτητα είναι πάρα πολλές και αν μη τι άλλο ευεργετικές για τον ανθρωπινό οργανισμό.

Επίσης έχουμε αναφερθεί και σε διάφορους συνδυασμούς του μελιού με άλλα προϊόντα εξίσου θρεπτικά έτσι ώστε ο οργανισμός να θρέφεται υγιεινά. Ένας από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς με μέλι είναι το ταχίνι.

Τι είναι το ταχίνι; και ποια είναι η θρεπτική αξία του στον ανθρώπινο οργανισμό;

Το ταχίνι σαν λέξη ετυμολογικά προέρχεται από την αραβική γλώσσα (tahinah) και σημαίνει ‘’να αλέσει’’ είναι μια από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές τροφές και προκύπτει από την άλεση αποφλοιωμένο σουσαμιού με παχύρρευστη και σκουρόχρωμη όψη. Είναι υποκατάστατο ζωικών πρωτεϊνών, πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες με αποτέλεσμα να έχει θετική και τονωτική δράση στον οργανισμό.

Το ταχίνι για πολλούς είναι μια παρεξηγημένη τροφή που δεν επιλέγεται εύκολα για να ενταχθεί στη διατροφή κάποιου λόγο της πικρής γεύσης που αφήνει αλλά εμείς ως λάτρες του θα προσπαθήσουμε να πείσουμε ακόμη και τους πιο δύσπιστους

Με ποιόν τρόπο;

Οι ιδιότητες του ταχινιού είναι αυτές που θα πείσουν τον καθένα να το εντάξει στη διατροφή του. Οι κυριότερες ιδιότητες είναι :

α) Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε-Β1-Β2, αμινοξέα, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο,φώσφορο μαγγάνιο και ασβέστιο.

β)Συμβάλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και θωρακίζει τα οστά.

γ) Υπεύθυνο για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων.

δ)Όταν συνδυαστεί με με προϊόντα όπως ξηροί καρποί προκύπτουν πρωτεΐνες υψηλής αξίας.

Αν ακόμη δεν σας πείσαμε ότι το ταχίνι παρά την πικρή του γεύση αξίζει να ενταχθεί στις διατροφικές σας συνήθειες, δοκιμάστε το με μείξη του αγαπημένου σας μελιού και ένα πρωτόγνωρο αίσθημα θα κατακλύσει τον ουρανίσκο σας.

*Το ταχίνι έχει μεγάλη θρεπτική αξία, οπότε ακολουθείστε την προτεινόμενη δοσολογία που είναι 1 κουταλιά την ημέρα ταχίνι και 2 κουταλιές μέλι.

Καλή σας απόλαυση!

Προτεινόμενα 
Αρχείο
bottom of page