Σπιτικές μπάρες με μέλι και φυστικοβούτυρο


Μπάρες μελιού

Η αλήθεια είναι το πρωινό ή το δεκατιανό για πολλούς από εμάς δεν αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα και γιαυτό συνήθως αποφεύγουμε να το εντάξουμε στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες βρίσκοντας πολλές δικαιολογίες για να το αποφύγουμε γιατί συνήθως δεν έχουμε χρόνο. Κατά τη γνώμη μου μεγάλο λάθος και ακόμη μεγαλύτερο που δεν συνδυάζεται με μια τροφή που θα μπορέσει να μας δώσει την ενέργεια που θα χρειαστεί ο οργανισμός μας για τη συνέχεια της ημέρα όπως είναι το μέλι.

Ναι ναι, ξέρω μέλι; ποίος δίνει σημασία σε ένα προϊόν που υπάρχει σε όλα τα σπίτια πλέον ή ποιος απαντά στην ερώτηση πάλι μέλι θα φάω;

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι απλή..

Μπορεί πολλοί άνθρωποι να βλέπουν το μέλι σαν ένα κοινό προϊόν το οποίο ίσως να το έχουν βαρεθεί όπως είπα παραπάνω αλλά είναι μια τροφή η οποία μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τα πάντα και να μας χαρίσει νέες γαστρονομικές απολαύσεις

Ως λάτρης του μελιού και μεγαλύτερος του συνδυασμού του σας προτείνω το εξής:

Μπάρες δημητριακών με μέλι και φυστικοβούτυρο.

Τα υλικά είναι απλά:

350 γρ. βρώμη

30 γρ. αλεύρι ολικής

⅓ μπείκιν πάουντερ

2 φρούτα κομμένα της επιλογής σας ( θα πρότεινα μήλα)

150γρ. φυστικοβούτυρο λιωμένο

1 κάψουλα βανίλιας

9 κ.σ μέλι (Κατά προτίμηση Θυμάρι )

Η εκτέλεση ακόμη πιο απλή:

Αφού προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C βάζουμε σε ένα μπολ βρώμη αλεύρι αλάτι και το μπεικιν πάουντερ και ανακατεύουμε Στη συνέχεια για να μαλακώσουν τα φρούτα τα ζεσταίνουμε στο τηγάνι για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα. Αμέσως μετά λιώνουμε το φυστικοβούτυρο και το ανακατεύουμε με τη βανίλια και το προσθέτουμε στο μπόλ με τη βρώμη και αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε το μέλι μια μια κουταλιά. Τέλος το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο φούρνο σε ένα λαδωμένο ταψί και το κόβουμε σε λωρίδες για να πάρουν το σχήμα.

Καλή μας όρεξη !!

www.iliakimelissokomia.gr

Προτεινόμενα 
Αρχείο

© 2015 Ηλειακή Μελισσοκομία