Ξεροψημένα μήλα με μέλι

γλυκό με μέλι

Οι περισσότεροι άνθρωποι στο άκουσμα της λέξης γλύκισμα έχουμε συνδυάσει αυτή την υπέροχη απόλαυση με λέξεις όπως θερμίδες, βάρος, κακή διατροφή και ούτω καθεξής.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων και δίκαια ισχύουν οι παραπάνω χαρακτηρισμοί με αποτέλεσμα να αποφεύγουμε συστηματικά τα γλυκίσματα από τη διατροφή μας, ακόμη και εμείς που είμαστε λίγο παραπάνω εθισμένοι με τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στη ζωή όμως επειδή ως γνωστό υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις εμείς ανακαλύψαμε την εξαίρεση και σας την συνιστούμε ανεπιφύλακτα

Και το όνομα αυτής: ΄΄ Ξεροψημένα μήλα με μέλι΄΄

Οι ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές σε όλους και τις έχουμε αναφέρει και οι ίδιοι σε παλαιότερα άρθρα μας

Τα μήλα θεωρούνται ένα φρούτα πολύ αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους με τεράστια θρεπτική αξία. Τα μήλα πέρα από το ότι θεωρείται ιδανική επιλογή για να χάσει κάποιος βάρος, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία , ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλει στην καλή λειτουργία της καρδίας.

Με το συνδυασμό αυτών των δύο τροφών θα πάρει ο οργανισμός σας τα κατάλληλα εφόδια για την καλή του λειτουργία και δεν θα στερηθείτε της απόλαυσης του γλυκού.

Φτιάξτε το και εσείς

Υλικά

  • 5 μεγάλα μήλα κόκκινα

  • 4 κουταλιές μέλι ανθέων

  • 1 ποτήρι νερό

  • 3 ξυλάκια κανέλας

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε στην μέση.

  2. Βγάζουμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με την φλούδα προς τα πάνω.

  3. Ρίχνουμε το νερό και το μέλι.

  4. Τοποθετούμε τα ξυλάκια κανέλας και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 μέχρι να ροδίσουν, περίπου μισή ώρα.

  5. Τα σερβίρουμε και καλή απόλαυση

Προτεινόμενα 
Αρχείο

© 2015 Ηλειακή Μελισσοκομία